Annegien Blokpoel

Annegien Blokpoel

Annegien Blokpoel (1966) is oprichter en managing partner van PerspeXo en nu 11 jaar ondernemer. Zij ondersteunt als strategisch adviseur directies en DGA’s bij het vergroten van de winst & waarde van het bedrijf. Annegien heeft een all round bedrijfseconomische en bedrijfskundige achtergrond. In de afgelopen jaren heeft zij meer dan 30 directies ondersteund bij het formuleren en realiseren van waardestrategiëen.

Zij heeft haar ervaring opgedaan binnen het bankbedrijf van de merchant bank MeesPierson, als Directeur Communications & Investor Relations bij 2 AEX beursgenoteerde bedrijven en als consultant bij Corporate Finance PwC. In deze functies heeft zij praktijkkennis opgedaan in strategische besluitvorming, boardroomprocessen, positioneringsonderzoeken, strategische samenwerkingen, het in kaart brengen van waarderingsscenario’s, de impact van verschillende soorten kapitaalmarkttransacties en het ontwikkelen en uitvoeren van financiële marketing en communicatiestrategieën bij beursgenoteerde bedrijven, grootbedrijf en het MKB. Sinds 2007 is zij directiecoach en commissaris en begeleidt een aantal ondernemers structureel als huisstrateeg.

MBW™- programma Het boek “Maak je bedrijf meer waard” en het Maakjebedrijfmeerwaard (MBW™)- programma zijn gebaseerd op deze ervaringen. Annegien geeft regelmatig workshops, lezingen en maatwerksessies volgens de door haar ontwikkelde MBW™-methodiek. Zij gebruikt in het MBW™- programma de oplossingsgerichte coachings methode: de kracht, ervaring en kennis van de ondernemer worden optimaal gemobiliseerd en benut voor winstverbetering, waardecreatie en waardering. De afgelopen drie jaar heeft zij vanuit het Maakjebedrijfmeerwaard-programma ruim 1.000 ondernemers via lezingen, workshops of individuele sessies bereikt (en hopelijk geactiveerd!). Om haar MKB-klanten beter van dienst te kunnen zijn, doet PerspeXo vanaf 2007 onderzoek naar de uitdagingen en succesfactoren bij doorgroei; zie ook de White Papers “Winstverbetering, waardecreatie & waardering in het MKB”.

Annegien doceert en traint regelmatig bij bedrijven, business schools en financiële instellingen over o.a. Basics of Investor Relations, Strategie, “Maakjebedrijfmeerwaard”, Ondernemen met financieel inzicht, Merkbeleid & positionering, Risk Management. Daarnaast treedt zij regelmatig op als moderator en spreker bij (internationale) congressen, workshops en Ronde Tafels.

Eerder was zij bestuurslid NEVIR, bestuurslid en secretaris van de NCVB, member Audit Committee ABN AMRO Pensioenfonds en Treasurer en executive bestuurslid van het IIRF (International Investor Relations Federation).

Annegien studeerde economie en bedrijfskunde aan de UVA en de University of Jerusalem, en is afgestudeerd in archeologie (haar grote passie). Haar hobbies zijn reizen, talen, cultuur, zeilen, wandelen en “schatgraven bij bedrijven”.